Aanmelden voor de workshop Windows Virtual Desktop

Workshop: Windows Virtual Desktop

Om erin te komen starten we in deze workshop met een recap van wat je allemaal met Windows Virtual Desktop (WVD) kan doen. Wanneer zou je applicaties willen publiceren en hoe zit het ook alweer met de full-desktop? Vanaf welke devices kan ik verbinding met WVD krijgen en wat is dan precies de user-experience?

Als we eenmaal warm zijn gaan we wat dieper in op de techniek en kijken naar de resources die we voor WVD gebruiken. Er zijn namelijk best wel veel wegen die naar Rome leiden en we staan daarom stil bij welke afslagen je qua design zou kunnen nemen. Bij CloudAssist zit automation is ons bloed en daar staan we ook uiteraard stil bij de automatische uitrol van alle benodigde componenten. We staan stil bij het gebruik van ARM-templates en het compileren van deze ARM-templates via Bicep (nieuw).

Na de uitrol van een WVD omgeving wil je deze omgeving ook onderhouden en monitoren. We bekijken hoe je diagnostische gegevens kan verzamelen, inzichtelijk kan maken en hoe je op basis van deze data meldingen vanuit Azure Monitor kan genereren.

Al met al een hele informatieve workshop voor techneuten en enthousiastelingen (en beide).

Datum: 27 mei
Door: Manfred de Laat & Leon Jansen
Prijs: Gratis
Aanvang: 10u
Duur: 1,5 uur

Op 28 april geven we deze een uitgebreidere workshop voor de studenten van NOVI Hogeschool (Inschrijvingen verlopen via NOVI Hogeschool)